Oglas

Znanstvenici su naišli na jedan dosta neobičan slučaj, makaki majmuna i ženku jelena snimili su tijekom parenja – Telegram.hr

Znanstvenici su možda po prvi put uhvatili dvije životinje potpuno različitih vrsta kako imaju konsenzualni seksualni odnos.

Novo istraživanje “Međuvrsna seksualna ponašanja između muškog japanskog makakija i ženskog sika jelena”, detaljno analizira slučaj, jedan od prvih ikad zabilježenih između ovakve dvije vrlo različite životinje, javlja Independent.

Često je seksualno uznemiravanje među životinjama

Seks između životinja različitih vrsta nije ništa novo, zapravo su takvi slučajevi česti u životinjskom carstvu. No, stvar je u tome da je to običaj među životinjama koje izgledaju slično ili imaju bar neko zajedničko obilježje. Njihovi odnosi omogućavaju životinjskim vrstama opstanak. Takvi primjeri su najčešći među životinjama koje nisu rođene u divljini.

Većina tih primjera zapravo predstavlja određenu vrstu seksualnog uznemiravanja. Na primjer, znanstvenici su ranije primjetili kako antarktički krznati tuljan uznemiruje kraljevske pingvine. Stoga je najnovije saznanje o parenju između dviju divljih životinja još zanimljivije. Ovaj primjer je zabilježen u Japanu, a čini se da odnos nije bio pod prisilom, jer se i jelen i makaki ponašaju kao da uživaju.

Znanstvene teorije

Japanski makakiji su u prošlosti bili poznati jer su se vozili na jelenima, no znanstvenici kažu kako je ova vrsta majmuna pokazala jasno seksualno ponašanje prema nekoliko ženskih jelena. Neke ženke su htjele pobjeći, no neke su prihvatile ponašanje, stoji u istraživanju objavljenom u časopisu Primates. Istraživači su napisali da je jedna ženka jelena “izgleda prihvatila ideju da na nju dođe muški makaki”. Druga ga je pak zbacila s leđa.

Prema teoriji znanstvenika, ovakvo ponašanje je izglednije kod onih vrsta koje nemaju pristup ženkama svoje vrste. Šanse povećava i činjenica da su se dvije životinje već igrale zajedno i na neki način surađivale, te da je makaki ušao u sezonu parenja. Znanstvenici se nadaju da će daljnje istraživanje pokazati kako se parenje događa među određenim vrstama, a također i rasvijetliti zašto ljudi pokazuju seksualno zanimanje za životinje.

 

Objavi na svom profilu:

FacebookTwitterZnanstvenici su naišli na jedan dosta neobičan slučaj, makaki majmuna i ženku jelena snimili su tijekom parenja – Telegram.hr
Izvor: telegram.hr NEVJEROJATNA SCENA: Znanstvenici su uspjeli snimiti šokantan prizor; nisu mogli vjerovati što majmun i jelen rade!

loading...

Login

Traži

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi
poboljšali funkcionalnost stranice Više...